radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 654 klicev, 202 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 70 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 10 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 8 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in akumulatorski vijačnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v tri kleti in odtujil gradbeno in vrtno orodje. Lastnike je oškodoval za skupno okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Fuji. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili prehrambne izdelke in pijače. Podjetje je oškodovano za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili motorno žago. Povzročili so za okoli 300 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:
Hrastniški policisti so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 38-letnemu osumljencu v okolici Trbovelj našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 90 sadik in okoli 0,5 kilograma že posušene prepovedane droge ter pripomočki za gojenje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

zaseg droge trbovlje 1

zaseg droge trbovlje 2

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Danes ponoči so policisti pri Ivančni Gorici ustavili vozilo poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je turški voznik v vozilu prevažal 8 tujcev (državljanov Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku, državljanu Turčije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s preostalimi tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 7. ure se je na Ambroževem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar nepravično zapeljal na vozišče in trčil v osebno vozilo in pri tem padel. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran