radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 241 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Nekaj po 21. uri so policisti med Čatežem ob Savi in Drnovim zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, vozil je s hitrostjo okoli 220 km/h, potem pa na izvozu za Dobruško vas avtomobil zaradi okvare ustavil in peš pobegnil. Na območju Zavinka so pobeglega voznika policisti izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za tihotapca iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Sirije in državljana Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Turčije in državljani Sirije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Brežice, Mostec, Loče, Čatež ob Savi, Mihalovec, Slovenska vas, Bukošek, Kapele) izsledili in prijeli 30 državljanov Afganistana, 18 državljanov Rusije, 15 državljanov Maroka, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Bangladeša, devet državljanov Nepala, devet državljanov Indije, šest državljanov Turčije, dva državljana Konga, državljana Mongolije, državljana Irana, državljana Šrilanke in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Vlomi in tatvine
Na Šmihelski cesti v Novem mestu je med 11. 11. in 13. 11. nekdo vlomil v parkomat. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na delovišču v Dolenjem Karteljevem je med 10. 11. in 13. 11. neznanec z delovnega stroja odtujil planirno žlico. Podjetje, ki izvaja dela, je oškodoval za okoli 15.000 evrov.

V Semiču je med 10. 11. in 13. 11. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke in kuhinjski pribor. Lastnik ocenjuje, da je škode za 450 evrov.

Iztirjenje vlaka
Ob 18.19 smo bili obveščeni o iztirjenju vlaka pri kraju Jelovec v smeri proti Tržišču. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je vlakovna kompozicija trčila v večjo skalo, ki se je na tire skotalila z bližnje brežine. Iztirile so prve dve osi vlaka, ostala vlakovna kompozicija je ostala na tirih. Poškodovan ni bil nihče, okoliščine pa policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran