radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNeznanec poškodoval vhoda vrata hiše na Goriškem
Danes, 14. novembra ob 6.18, smo bili obveščeni, da je neznanec poškodoval vhodna vrata stanovanjskega objekta v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec danes zjutraj pristopil do hiše v Novi Gorici in vrgel kamen v vrata, nato večkrat udaril po vratih omenjenega objekta in zatem kraj zapustil v neznani smeri. Neznanec je na vratih povzročil materialno škodo za približno 500 evrov (nastala je udrtina dimenzije 10 x 10 cm). S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje stekla izložbe ene od trgovin na Ajdovskem
Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 13. novembra zjutraj, obravnavali poškodovanje stekla na izložbi ene od trgovin v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim poškodoval steklo (dimenzij 3m x 2m) na izložbi ene od trgovin na Ajdovskem in lastniku povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po prvem odstavku 220. člena KZ-1), zato bodo ajdovski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Kobariškem poškodovali terminal za plačilo parkirnine
Včeraj, 13. novembra dopoldne, so policisti PP Bovec obravnavali poškodovanje terminala za plačilo parkirnine nad vasjo Krn (občina Kobarid). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec konec minulega tedna poškodoval omenjeni aparat, ki je nameščen pri rampi za planino Kuhinja. Bovški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Včeraj, 13. novembra ob 18.46, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Selo – Vrtovin zbil divjega prašiča. Po trku omenjene divjadi je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je na kraju poginila. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 13. novembra ob 21.45, so policiste obvestili o povoženju divjadi (srne) v naselju Cerkno. Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila peljala proti središču omenjenega naselja, pri tem pa so na cesto nenadoma skočile tri srne. Voznica je z vozilom zadela eno srno, na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Idrija odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran