radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 93 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 43:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega dva o tatvini;
  • 18 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en moped;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju;
  • dva o dogodkih, od tega eden o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 8. uro obveščeni o tatvini predmetov iz odklenjenega osebnega avtomobila na območju Kranja. Neznani storilec je lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 23. uro obveščeni o tatvini registrskih tablic s parkiranega avtomobila na območju Kranja. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj pred 9. uro obveščeni o tatvini denarja in nakita iz stanovanjske hiše na območju občine Žirovnica. Neznana oseba je starejšo občanko zavedla s pretvezo, da je s telekomunikacijskega podjetja in mora opraviti servis v objektu. Občanka ga je odpeljala v klet, medtem pa je sostorilec izvršil tatvino denarja in nakita. Lastnico so z dejanji oškodovali za nekaj sto evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način. Oškodovanci, običajno gre za starejše občane ali občanke, so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo. Zato svetujemo naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd. naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja naj takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli včeraj okoli 19.15 v postopku starejšega mladoletnika, ki je vozil moped brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Moped so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran