radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 514 klicev, 188 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar ter oblačila. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil indukcijsko ploščo in električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomili v trgovino in odtujili prehrambne artikle. Po prvi oceni je nastalo za okoli 100 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča s pobegom
V petek, 27. 10. 2023, okoli 15.30 se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila znamke Mercedes CLA, rdeče barve, s črno zatemnjenimi stekli zadaj in voznik osebnega vozila znamke Fiat 500, bele barve.

mercedes

Zaradi razjasnitev vseh okoliščin prometne nesreče prosimo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o dogodku ali iskanem vozilu, da to sporoči na št. 113, Postajo prometne policije Ljubljana na 01 583 88 20 ali anonimno na 080 1200. Prav tako pozivamo neznanega voznika vozila znamke Mercedes, da se zglasi na Postaji prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran