radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 14. novembra, na območju Policijske uprave Maribor, na podlagi odredbe sodišča, opravili 5 hišnih preiskav poslovnih in stanovanjskih prostorov zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Predkazenski postopek še ni zaključen, poteka pa v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja Zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. čl. KZ-1 in Pranja denarja po 245. čl. KZ-1, osumljenih je 5 fizičnih oseb in 1 pravna oseba, premoženjska korist pa po do sedaj zbranih obvestilih znaša več kot milijon EUR. Ostalih podrobnosti zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati.

Med izvajanjem ene izmed hišnih preiskav so v stanovanjski hiši odkrili tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zoper enega osumljenca se zato vodi tudi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. čl. KZ-1, za katerega je predpisana kazen zapora od enega do desetih let. Na isti hišni preiskavi so bili najdeni tudi predmeti, katerih posest pomeni prekršek po Zakonu o orožju, zato so bili zaseženi, zoper kršitelja pa je uveden postopek o prekršku.

zaseg droge maribor

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran