radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniTatvina mobilnega telefona
Včeraj, 15. novembra, smo bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona znamke Samsung Galaxy A14 v nočnem času iz sredinske konzole motornega vozila (kombija) med Selom in Batujami. Oškodovanec (voznik kombija) je kasneje oz. v jutranjih urah s pomočjo spletne aplikacije ugotovil lokacijo odtujenega mobilnega telefona, prav tako je bila najdena tudi oseba, osumljena navedenega kaznivega dejanja. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper osumljenca podali kazensko ovadbo (tatvina, drugi odstavek 204. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva
Danes, 16. novembra nekaj minut po polnoči, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini dizelskega goriva iz tujega tovornega vozila na bencinskem servisu ob hitri cesti H4 v Šempasu na škodo gospodarske družbe iz BiH. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeno kaznivo dejanje zgodilo med počitkom 50–letnega voznika tovornega vozila, državljana BiH. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje, o varnostnem dogodku smo obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 16. novembra zjutraj, obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila na gradbišču v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil v rezervoar tovornega vozila in iz njega iztočil približno 50 litrov dizelskega goriva. Pri kaznivem dejanju vloma je nastala tudi posredna škoda na vozilu (poškodovan pokrov rezervoarja). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Najdena pozabljena gotovina na dveh bančnih avtomatih na Goriškem gotovina
Včeraj, 15. novembra zgodaj popoldne, smo bili obveščeni o najdbi gotovine na dveh bančnih avtomatih na območju Nove Gorice. V prvem primeru je bila pozabljena gotovina najdena na notranjem bankomatu prejšnji četrtek, 9. novembra v dopoldanskem času (150 evrov). V drugem primeru pa je najditelj na drugem bančnem avtomatu na Goriškem našel pozabljeno gotovino v višini 70 evrov in jo izročil Policiji. Lastnike pozabljene gotovine z obeh bankomatov se še ugotavlja, po zaključenem postopku jim bo gotovina vrnjena.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

V prometni nesreči I. kategorije v Vrtojbi udeleženi tuji vozili
Včeraj, 15. novembra ob 16.09, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na bivšem mednarodnem mejnem prehodu v Vrtojbi (občina Šempeter – Vrtojba), kjer sta trčili tuji osebni vozili. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 61–letni voznik, državljan Nemčije zaradi prekratke varnostne razdalje. Omenjeni povzročitelj in drugi, 78–letni udeleženi voznik iz Avstrije v prometni nesreči nista bila telesno poškodovana. Pomoč policistom na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (razdalja med vozili, kršitev drugega odstavka 44. člena ZPrCP) je bila 61-letnemu vozniku iz Nemčije izrečena globa z izdajo plačilnega naloga.

Na Idrijskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 15. novembra zvečer, so policisti v Spodnji Idriji ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo (zaseg motornega vozila, 23. člen ZPrCP). Zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran