radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 149 klicev.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine, 1 roparsko tatvino ter 2 drzni tatvini. Zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 6 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 29 nezakonitih prehodov državne meje. (Poleg tega pa še dodatnih 29 danes zjutraj.).

Nekaj minut po 7. uri so policisti na cesti od Zabič proti Ilirski Bistrici ustavljali osebni avtomobil Mercedez Benz, ki na znake ni ustavljal. Nekaj časa so vozili za njim, zatem so vozilo izsledili na cesti od Topolca proti Podstenju, na travniku. Prijetih je bilo 8 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nezakonito, voznik je pobegnil s kraja in ga, kljub iskanju, niso izsledili. Postopki še potekajo, državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Naklem pri Divači je pred nekaj dnevi starejšemu domačinu neznana ženska ponujala zdravstvene storitve. Na to je pristal in jo povabil v hišo. Čez tri dni je ugotovil, da mu je ukradla gotovino in bančni kartici.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, iz katerega je ukradel bančno kartico, moško uro in gotovino.

Dopoldan so v Šembijah ustavili 45-letnega voznika kombija, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja (potek zdravniškega spričevala). Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.50 smo bili obveščeni, da je na območju Nanosa strmoglavljen padalec. Aktivirana je bila Gorska reševalna enota. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je poškodovani 42-letni državljan Italije, brez padalskega izpita, poskušal z jadralnim padalom skočiti, vendar ga je veter obrnil nazaj proti hribu in je trčil v skale. Odpeljali so ga v UKC Ljubljana.

Ob 14.13 so policisti na izvozu z avtoceste pri Kozini ustavili vozilo Land rover discovery, registrskih tablic Severne Makedonije, ki ga je vozil 18-letni državljan Albanije. V vozilu je bilo še 8 državljanov Iraka. Voznik je pridržan, sledi mu kazenska ovadba. Vsi postopki še potekajo.

V Kobdilju je nekdo vlomil v hišo, premetal prostore in ukradel zlatnino.

Ob 15.20 so imeli na Jelšanah v postopku 37-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Slovenije. Ugotovili so, da ima ponarejeno vozniško dovoljenje Švice, poleg tega ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zasegli so ji vozilo, sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba za ponarejanje listin.

Ob 18.30 smo dobili prijavo, da je v Kopru iz trgovine moški ukradel alkoholne pijače. Ko je hotel zapustiti trgovino ne da bi plačal, mu zaposlena tega ni dovolila, zato jo je odrinil in pobegnil. Osumljeni je 41-letni domačin, policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja roparske tatvine.

V Skopem pri Sežani je nekdo vlomil v hišo, pregledal notranjost in ukradel zlatnino.

Zvečer smo dobili prijavo, da je dopoldan, okoli 10. ure, v Nožedu pri Izoli neznan moški pristopil do hiše in domačina zamotil s pogovorom o tem, da postavljajo ojačevalec za internet. Pogovarjala sta se pred hišo, naknadno pa ugotovila, da jima doma manjka zlatnina in gotovina.

Ob 20.40 so v Postojni ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 5.08 so na mejnem prehodu Starod kontrolirali tovorno vozilo s priklopnikom, srbske registracije, ki ga je vozil 31-letni državljan Srbije. Med kontrolo so policisti slišali glasove, ko so odprli tovorni del, je bilo v njem 20 državljanov Turčije. Vsi postopki še potekajo.

V Ankaranu je nekdo ukradel moped Piaggio Liberty 50, KP NZ-01, vreden 650 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran