radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, nasilništva, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Brežiški policisti osumljencu zasegli prepovedano konopljo
Brežiški policisti so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 35-letnega osumljenca v okolici Brežic. Med hišno preiskavo so našli in zasegli več rastlin konoplje, posušene delce rastline, grudasto snov, za katero obstaja sum, da gre za hašiš in brizge s konopljino smolo. V gospodarskem objektu so našli tri prirejene in opremljene prostore za gojenje prepovedane konoplje. Prepovedano drogo so zasegli in jo poslali v analizo, zasegli so tudi opremo, ki jo je osumljenec uporabljal za gojenje. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zaseg droge brezice 1

zaseg droge brezice 2

zaseg droge brezice 3

(Foto: PP Brežice)

Tatvina osebnega avtomobila
S parkirnega prostora v Semiču je nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf variant, bele barve, letnik 2018, registrskih oznak NM CZ 038.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola
Nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 34-letni voznik, ki je pripeljal po lokalni cesti in zaradi neprilagojene hitrosti v križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko regionalne ceste in trčil v avtomobil 48-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Brežic. Po trčenju je avtomobil povzročitelja odbilo še v prometno signalizacijo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je bil 34-letni povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti so na območju Dolenjega Podboršta pri Trebnjem okoli 14.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Citroen saxo. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je prevažal otroka, ki ni bil ustrezno zavarovan z zadrževalnim sistemom. Avtomobil, za katerega ni bil opravljen obvezni tehnični pregled, so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Žejno, Nova vas pri Mokricah, Podvinje) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 13 državljanov Maroka, devet državljanov Sirije, sedem državljanov Turčije, tri državljane Malija, tri državljane Nepala, dva državljana Sierra Leone in po enega državljana Pakistana, Gane, Senegala, Konga, Kameruna in Palestine. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran