radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1382 klicev, od tega 439 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 106 nanašalo na kriminaliteto, 142 na javni red in mir ter 148 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 24 tatvin, 15 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 14 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 37 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in prometno nesrečo s smrtnim izidom (o kateri smo vas že obveščali). Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, prenosni računalnik, TV in igralna konzola. Škoda okoli 5500 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda okoli 2500 evrov.

Na območju Polhovega Gradca je bilo vlomljeno v dve hiši, od koder je bil odtujen nakit. Skupna škoda okoli 3000 evrov.

Na območju Dola pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje in gradbeni material. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bil odtujen sef. Škoda okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni parfumi. Škoda znaša več tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v zabojnik, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda okoli 600 evrov.

Rop:
V petek, okoli 17. ure smo bili obveščeni, da je na območju centra Ljubljane do ropa. Ugotovljeno je bilo, da so do oškodovanca pristopili trije mlajši fantje in dekle, ter mu zagrozili s pretepom. Storilci so nato oškodovancu na silo odvzeli nekaj gotovine in s kraja pobegnili.

Opisi storilcev:

  • moški star okoli 15 let, visok okoli 180 cm, oblečen v bundo črne barve, na glavi je imel kapuco bele barve
  • moški star okoli 15 let, visok okoli 175 cm, z belo kapuco, na rokah je imel rokavice črne barve
  • moški star okoli 15 let, visok okoli 180 cm, na glavi je imel črno kapuco.
  • punca stara okoli 13 let, visoka okoli 160 cm, blond dolgih razpuščenih las, oblečena v črno bundo.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev vseh osumljenih in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V soboto, nekaj po 15. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniku v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (1,02 mg/l) trčil v steno objekta in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Brezovici v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Nesrečo je povzročila voznica, ki je pri zavijanju desno izsilila prednost mopedistu, ki je vozil po kolesarski stezi naravnost. V nesreči se je mopedist lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Domžalah v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo, nato pa prehitro zavrl in padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Tunjiški mlaki v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in voznik tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila pripeljal z neprilagojeno hitrostjo, zato mu je zadnji priklopni del odneslo na nasprotno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeči avto in ograjo objekta. V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj minut pred 21. uro je v križišču Dunajske ceste in Posavskega ulice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in policijsko vozilo. Z ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da sta se policista odzvala na nujno intervencijo, pri čemer je policistka vozila službeno vozilo s prižgano modro lučjo in zvočnimi signali. Ko je zapeljala v križišče pri rdeči luči je spregledala voznika, ki je vozil naravnost po Dunajski cesti in v križišče zapeljal pri zeleni luči na semaforju. V trčenju se je policistka lažje poškodovala in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, okoli 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost drugemu vozniku, ki ga je nato odbilo še v tretje vozilo, ki je peljalo nasproti. V nesreči se je voznik drugega vozila lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Podutiške in Šišenske ulice v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal v rdečo luč na semaforju in trčil v voznico, ki je stala v križišču z namenom zavijanja levo. V nesreči sta se potnika v vozilu voznice lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran