radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 394 klicev, 139 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Šmartinski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili električno kolo. Po prvi oceni je nastalo za okoli 4.000 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 16. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kamniški Bistrici v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča, trčil v prometni znak in obstal na strehi vozila. Voznika so iz vozila rešili gasilci in reševalci, ter ga odpeljali v UKC Ljubljana. V nesreči se je voznik, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, huje poškodoval. Policisti vse okoliščine nesreče še ugotavljajo, zato je bil vozniku tudi odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola ali prepovedanih drog v organizmu. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Glavnem trgu v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran