radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 118 klicev, med temi 60 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 4 prometne nesreče I. kategorije,
  • 1. prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 1. prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo in ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 7 primerov povoženja divjadi in
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2. v zasebnem prostoru.

policija splosniPožar na objektu
Mariborski Operativno komunikacijski center je bil včeraj, 19. novembra 2023, okrog 17.30 ure, obveščen o požaru v delavnici objekta na območju Policijske postaje Maribor II. Na kraju so policisti opravili ogled kraja in zbrali obvestila ter ugotovili, da je do požara prišlo na električni napeljavi. Zaradi požara ni bila poškodovana nobena oseba, nastala pa je večja gmotna škoda. Policisti bodo o navedenem obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Vlomi v vozila
Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj, 19. novembra 2023, okoli 12. ure, na območju Razvanja opravili oglede krajev 5. kaznivih dejanj vlomnih tatvin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v noči s sobote, 18. novembra, na nedeljo, 19. novembra 2023, vlomil v pet parkiranih vozil ter iz njih odtujil gotovino, v skupni vsoti 540,00 evrov. Policisti v tej zvezi intenzivno zbirajo obvestila v smislu izsleditve storilca navedenih kaznivih dejanj.

Izsledki poostrenega nadzora cestnega prometa
Na območju Policijske uprave Maribor smo v četrtek, 16. novembra 2023, v času med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa. Poseben poudarek smo namenili ugotavljanju opremljenosti vozil s predpisano zimsko opremo, prav tako smo ob tem ugotavljali tudi druge kršitve cestno prometnih predpisov, ki so vzroki prometnih nesreč oz. vplivajo na njihove posledice.

V poostrenem nadzoru smo ugotovili skupaj 83 kršitev cestno-prometnih predpisov, od tega 24 kršitev povezanih z opremljenostjo motornih vozil s predpisano zimsko opremo. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bila 69 kršiteljem izrečena globa, 14 kršiteljev je bilo opozorjenih.

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran