radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 63 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:

  • osem s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo;
  • štirje s področja javnega reda in miru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o reševanju jadralnega padalca in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPoskus vloma:
Jeseniški policisti so bili včeraj nekaj čez 18. uro obveščeni o poskusu vloma v parkiran avtomobil na območju Planine pod Golico. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi vrata in pregledal notranjost, vendar si ni ničesar prilastil. Dejanje je storil čez dan. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Svetujemo, da ob odhodu na izlet v naravo, sprehod, rekreacijo, po nakupih, svoja vozila parkirate na frekventnih mestih in ne nekje čisto na samem. Po možnosti na osvetljenih parkiriščih. Dnevi so v tem obdobju krajši in je tema že v zgodnjih popoldanskih urah, kar storilci kaznivih dejanj s prida izkoriščajo. Zato v notranjosti na vidnem mestu ne puščajte nobenih predmetov. Vozila naj bodo zaklenjena, okna pa zaprta. Po možnosti namestite alarmno napravo. Več nasvetov policije:https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomi-v-vozila

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 18. uro obveščeni o 74-letnem vozniku, ki je v krožišču na območju Bleda, z avtomobilom zapeljal v krožišče, po katerem je že pravilno vozil drug voznik in mu tako odvzel prednost. Z avtomobilom je trčil v njegov avtomobil. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Reševanje jadralnega padalca
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 16.30 obveščeni, da je na območju Begunj na Gorenjskem zasilno pristal jadralni padalec. Po podatkih s katerimi razpolagamo je poletel z vzletišča Sveti Peter in kaj kmalu mu je zaradi sunkov vetra začelo zapirati padalo, začel je izgubljati višino in pristal v krošnji drevesa. Na kraju so posredovali gorski reševalci, ki so nepoškodovanega 39-letnega jadralnega padalca spravili z drevesa. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran