radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 424 klicev.

Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami ter 1 s smrtnim izidom, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 10 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 10 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 66 nezakonitih prehodov državne meje.

17. 11.
Dopoldan so pri Črnem Kalu ustavili tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil 36-letni voznik. Pri tehtanju je bilo ugotovljeno, da vozilo presega dovoljeno težo. Izdan je bil plačilni nalog vozniku (900 evrov) in pravni osebi (3.900 evrov).

Iz kleti na Kolombanu je nekdo ukradel motorno žago znamke Alpina in nahrbtno kosilnico.

Ob 16.20 so v Postojni zasegli vozilo 41-letni voznici, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Italijanski varnosti organi so nas obvestili o najdenem vozilu Alfa Romeo, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno v Jelšanah, v noči s 30. 10. na 1. 11. 2023. Postopki še potekajo.

Na Sv. Katarini je nekdo ukradel izvenkrmni motor Yamaha 20, vreden 1500 evrov.

Ob 19.30 je radar na avtocesti pri Senožečah izmeril hitrost vozila 201 km/h. 60-letnemu vozniku so izdali plačilni nalog.

Ob 19.50 so v Kubedu ustavili kombi Renault trafic, ljubljanske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Ukrajine. V Vozilu je bilo še 9 državljanov Iraka in 4 državljani Turčije. Postopki še potekajo.

18. 11.
Ob 0.30 so v Luciji zasegli osebni avtomobil 35-letniku, ki nima vozniškega dovoljena. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo vlomil v trgovino. Ukradel je gotovino in nekaj artiklov.

Ob 13. uri smo dobili prijavo, da pri delovni zapori pred Razdrtim voznik krši predpise, vijuga med vozili in se vriva v kolono. Ob opozorilu drugih voznikov je nanje kričal in jim grozil. Policisti so izsledili 52-letnega kršitelja iz Postojne, sledi hitri postopek.

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje mučenja živali v Ocizli. Domačini so opazili, da je z mačkom nekaj narobe. Odpeljali so ga k veterinarju, kjer je bilo ugotovljeno, da ima v telesu naboj (najverjetneje od zračne puške). Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 17.40 uri se je v Kopru, na Srebrničevi ulici, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 41-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra je z osebnim avtomobilom speljevala iz parkirnega prostora proti Novi ulici. V tem je po vozišču z njene desne strani prišel 72-letni pešec iz Kopra, v katerega je voznica trčila. Po trčenju je pešec padel in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Izola, kjer je ponoči umrl. Policisti bodo zoper voznico napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Ob 18.20 so policisti vozili za dvema voziloma poljske registracije, ki na znake nista ustavljala. Peljali so za njima preko predora Dekani in ju ustavili pri izvozu za Škofije. Prvi voznik je bil 53-letni državljan Gruzije in je prevažal 5 državljanov Egipta, drugi pa 58-letni državljan Gruzije, ki je imel v vozilu še 3 državljane Turčije. Vsi postopki še potekajo.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo, pregledal prostore, zatem pa ukradel zlatnino in srebrnino.

19. 11.
V Sežani je nekdo vlomil v tovorno vozilo in ukradel kovček znamke Hilti, v katerem je bilo električno in baterijsko orodje. Poleg tega je bil odtujen še kovček z orodjem za elektroinštalacije. Skupna vrednost odtujenih stvari je 1700 evrov.

Popoldan je radar pri Senožečah izmeril hitrost vožnje 183 km/h. 46-letnemu državljan Italije so izdali plačilni nalog.

Ob 18.08 smo bili obveščeni o vlomu v prodajalno v Postojni. Storilci so odnesli več ur višjega cenovnega razreda. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

V Dragonji so ob 19.55 ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

20. 11.
Na Starodu so imeli ob 4.50 v postopku 49-letnega državljana Bolgarije, voznika osebnega avtomobila Mercedez Benz, ki je prevažal 9 državljanov Turčije. Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran