radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče z 2,4 promili alkohola
Nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zagorici pri Dobrniču, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je mladoletnik iz Trebnjega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi nepravilne smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom prepovedanih drog
Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa v okolici Sevnice okoli 14.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 207. Ugotovili so, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so ji odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Opravljanja odrejenega strokovnega pregleda je 33-letna kršiteljica odklonila. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V noči na 20. 11. je v Tomažji vasi nekdo vlomil v pomožni objekt ob hiši in odtujil motorno žago, pnevmatsko kladivo in zračno puško. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.150 evrov škode.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 21. 11. nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V objekt mu ni uspelo priti, nastala je le premoženjska škoda na vratih.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Jereslavec, Mostec, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 56 državljanov Afganistana, 18 državljanov Maroka, 16 državljanov Indije, osem državljanov Rusije, osem državljanov Mongolije, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Nepala, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Sirije, tri državljane Šrilanke, dva državljana Iraka, dva državljana Irana, državljana Burundija in državljana Bangladeša. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so izsledili in prijeli 11 državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran