radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda ni bilo intervencij.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

V Ilirski Bistrici so osumljeni ukradli nahrbtnik in vanj naložili salame in druge suho mesne artikle. Zatem so, kljub posredovanju osebja, zapustili kraj in se odpeljali z vozilom Renault Laguna, madžarskih registrskih tablic, proti Ribnici. Pri izvozu Razdrto so policisti izsledili omenjeno vozilo. 38-letnemu državljanu Gruzije, ki je imel pri sebi nahrbtnik z ukradenimi artikli, so odredili pridržanje. V vozilu sta bila še dva potnika, državljan Gruzije in državljan Ukrajine. Postopki še potekajo.

V Sp. Škofijah je nekdo iz novogradnje ukradel 150 kovinskih podpornikov, vrednih 2000 evrov.

Ob 17. uri smo bili obveščeni, da je v Ilirski Bistrici prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je 58-letni voznik pri izstopanju iz vozila padel. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,16 mg/l. Pri padcu se je lažje poškodoval, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu so ob 23. uri ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Odredili so mu strokovni pregled, katerega je opravil v SB Izola. Po prejetem rezultatu ISM sledi obdolžilni predlog.

Poostren nadzor cestnega prometa na avtocesti na območju PU Koper
Policisti PU Koper so med včerajšnjim nadzorom, katerega poudarek je bil na ugotavljanju prekrškov nezadostne varnostne razdalje in prekoračitev hitrosti, zaznali 80 kršitev, od teh 78 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in dve prekoračitvi hitrosti.

Med izvajanjem meritev hitrosti na avtocesti, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, so zaznali enega voznika, ki je peljal 197 km/h in drugega, ki je vozil s hitrostjo 170 km/h.

Policisti svetujemo, da naj vozniki vozijo z ustrezno varnostno razdaljo ter prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran