radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPoškodovanje tuje stvari
Danes, 22. novembra ob 8.03, smo bili obveščeni o nedavnem poškodovanju vhodnih vrat na železniški postaji Nova Gorica. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec z neznanim predmetom razbil steklo na vhodnih vratih v omenjenem objektu in tako povzročil za približno 500 evrov materialne škode. S strani upravičenca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvar, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je v Spodnji Idriji znesel nad parkiranim vozilom
Policisti PP Idrija so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Spodnji Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je bilo osebno vozilo znamke VW v času od nedelje, 19. novembra popoldne do ponedeljka, 20. novembra dopoldne, parkirano na parkirišču v Spodnji Idriji. Neznani storilec je v tem času z neznanim ostrim predmetom poškodoval avtomobilski lak na zadnjih desnih vratih vozila. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči v krožišču v Šempetru pri Gorici udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 21. novembra ob 11.46, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v krožnem križišču v Šempetru pri Gorici (Cesta Prekomorskih brigad), kjer je osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Na kraju so policisti PP Nova Gorica, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Rožne Doline in se v Šempetru pri Gorici vključeval v krožno križišče, pri odcepu za tamkajšnjo splošno bolnišnico. Po prvih zbranih podatkih je voznika med vožnjo zaobšla nenadna slabost, zaradi česar je med vožnjo skozi krožišče nenadoma zapeljal v levo, čez otok krožnega križišča in na koncu z vozilom trčil v kovinski drog. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan, kljub temu pa so ga kasneje reševalci odpeljali na preventivni pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Novogoriški policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva prometne nezgode podali ustrezen ukrep. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti na Ajdovskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 21. novembra ob 17.02, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti H4 v Ajdovščini z udeležbo dveh vozil (osebno in tovorno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da se je voznik osebnega avtomobila na uvozu na hitro cesto H4 v Ajdovščini na pospeševalnem pasu vključeval na hitro cesto proti Novi Gorici, pri tem pa ni pustil mimo vozil, ki so vozili po omenjeni hitri cesti za njim, zaradi česar je med njegovim avtomobilom in neznanim tovornim vozilom prišlo do trčenja oz. oplaženja; omenjeno tovorno vozilo je z desnim delom podrsalo po celotnem levem bočnem delu osebnega avtomobila. Voznik neznanega tovornega vozila se je po približno 200 metrih sicer zaustavil, vendar je kmalu zatem odpeljal naprej v smeri Nove Gorice. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, neznani voznik tovornega vozila ni bil izsleden.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Goriških Brdih
Včeraj, 21. novembra ob 22.17, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Dobrovo (občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila tekom včerajšnjega dne poškodoval osebni avtomobil, ki je bil parkiran na parkirišču pri gradu na Dobrovem. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin omenjene prometne nesreče.

Povoženje divjadi
Včeraj, 21. novembra dopoldne, so policiste obvestili, da je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo iz Predela proti Bovcu pred vozilo nenadoma skočila divjad (košuta) in vanjo trčil. Po trku z omenjeno divjadjo je na avtomobilu nastala manjša poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran