radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 222 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 77:

  • 13 s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini in dva o poškodovanju tuje stvari;
  • 30 s področja prometne varnosti, od tega 15 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • 11 s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o eksploziji in porušitvi hiše, eden o nesreči pri delu in dva o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina:
Radovljiški policisti so bili v sredo nekaj čez 18. uro obveščeni o tatvini izdelkov v eni izmed trgovin, ki jo je izvršil neznani storilec in s kraja odšel. Policisti so v nadaljevanju z intenzivnim zbiranjem obvestil izsledili starejšega mladoletnika, ki je tatvino izvršil. Izdelke so vrnili odgovorni osebi v trgovini. Policisti vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja tatvine in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Kranjskogorski policisti so bili v torek okoli 15. ure obveščeni o poškodovanju parkiranega avtomobila. Neznani storilec je poškodoval lak na avtomobilu in s tem lastnika oškodoval do tri tisoč evrov. Enako dejanje so obravnavali tudi v sredo. Obe dejanji sta bili izvršeni na območju Rateč. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v sredo okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči, kjer je 39-letni voznik vozil iz smeri Kranja proti Šenčurju in zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznika pred seboj. Zaradi sile trka je ta trčil še v tovorno vozilo voznika pred njim. Policisti za 39-letnega voznika vodijo prekrškovni postopek.

Hujša prometna prekrška:
Blejski policisti so v sredo okoli 10.30 obravnavali 45-letnega voznika, ki je vozil tovorno vozilo brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Tovorno vozilo so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški policisti so v torek okoli 21.30 obravnavali 51-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Požar:
Kranjski policisti so bili obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na območju Trboj. Ob eksploziji se je hiša v celoti porušila. V času eksplozije sta bili v hiši dve odrasli osebi, ki sta bili ob prihodu policistov na kraj, že izven objekta in nista bili telesno poškodovani. Interventne službe so na kraju zaključile s svojimi aktivnostmi. Policisti so opravili ogled in po do sedaj zbranih obvestilih je do eksplozije prišlo na plinski grelni napravi v kletnih prostorih. Vzrok za eksplozijo še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Nastala je velika premoženjska škoda. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran