radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 269 klicev, med temi 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • 11 primerov povoženja divjadi in
  • 4 prijave kršitve javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj, 22. novembra 2023, v popoldanski prometni konici na Titovi cesti v Mariboru, izvajali nadzor cestnega prometa z meritvami hitrosti. Nekaj minut po 15. uri, so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost osebnemu avtomobilu znamke Renault megane, ki ga je vozil 21-letni Mariborčan. Na delu Titove ceste, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h je vozil s hitrostjo 131 km/h, kar je 81 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za takšen prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Opozorilo voznikom:
Policisti ob tako izstopajoči hitrosti mladega voznika osebnega avtomobila ponovno opozarjamo vse voznike, da je neprilagojena hitrost vožnje najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Svetujemo, da vozniki hitrost vožnje vozil prilagodijo stanju in lastnostim ceste, vremenskim razmeram in razmeram v prometu ter spoštujejo cestno prometne predpise.

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran