radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 121 klicev.

Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 29 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 8.50 je na Starodu prestopil mejo voznik osebnega avtomobila, 57-letni državljan Ukrajine. V vozilu je imel 4 državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Vozniku je bil odvzeta prostost, postopki še potekajo.

Na avtocesti pri Razdrtem so ob 8.30 ustavili voznika kombija s pripetim priklopnikom, ki nima ustrezne kategorije v vozniškem dovoljenju. 39-letniku sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 10.30 so v Podgorju ustavili vozilo VW Sharane, madžarske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Kitajske, z dovoljenjem za prebivanje na Madžarskem. Prevažal je 4 državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

V Črnem Kalu je nekdo ukradel moped Piaggio Zip 25, reg. KP1Z-U2, črne barve, vreden 1000 evrov.

Dopoldan je nekdo v Postojni vlomil v osebni avtomobil, iz katerega je ukradel kuverto z gotovino in nov mobilni telefon.

Na Sv. Katarini je nekdo s čolna ukradel izven krmni motor znamke Yamaha, tip 5 CMH, vreden 600 evrov.

V Podgorju so ob 20.40 ustavili avtomobil AR mito, italijanske registracije, ki ga je vozil 36-letni državljan Albanije, z urejenim statusom v Italiji. Prevažal je 3 državljane Albanije, ki nimamo pogojev za prestop meje. Postopki še potekajo.

V Kopru so ob 21.40 ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.10 so na Videžu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so izmerili hitrost vožnje 188 km/h. Poleg tega mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za alkohol in plačilni nalog za prekoračitev hitrosti.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran