radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v nedeljo, 19. novembra 2023 ob 13.45, med izvajanjem rednih policijskih nalog, na območju Ajševice (blizu državne meje z Republiko Italijo) opazili osebno vozilo znamke Audi A6, švedskih registrskih številk, ki je vozilo sorazmerno počasi in je bilo videti močno obteženo. Policisti omenjene policijske enote so zatem zapeljali za omenjenim vozilom po Vipavski cesti zaradi suma, da gre za nezakonite migracije oz. da se v vozilu prevažajo nezakoniti migranti. Voznik tujega vozila je v Rožni Dolini zavil na parkirišče in se zaustavil. Ko so do njega prišli policisti z namenom, da bi preverili vozilo in voznika, je voznik tujega vozila odpeljal iz omenjenega parkirišča z veliko hitrostjo v smeri bivšega mejnega prehoda v Rožni Dolini. Za pobeglim vozilom so nemudoma zapeljali tudi policisti PPIU Nova Gorica in ga med vožnjo ustavljali na predpisan način (modra luč in zvočni znak-sirena). Že po približno 200 metrih vožnje je voznik tujega vozila (Audi) zavil levo v stransko ulico in zaradi prevelike hitrosti čelno trčil v betonski zid pred stanovanjsko hišo. Pobegli voznik je po prometni nesreči stekel iz vozila v smeri potoka Vrtojbica, vendar je bil že po nekaj minutah izsleden in prijet v bližini glavnega krožnega križišča v Rožni Dolini. V tem času je iz karamboliranega avtomobila izstopilo deset tujcev (med njima dva otroka), ki so bili potniki v omenjenem vozilu.

ilegalci nova gorica

(Foto: PU Nova Gorica)

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da so vsi državljani Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop, tranzit ali zadrževanje na območju Republike Slovenije oz. območju pogodbenic Konvencije o izvajanju schengenskega sporazuma. Vsi tujci so v nadaljnjem postopku zaprosili za mednarodno zaščito (azil). Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je 25–letni voznik, državljan Švedske nezakonite migrante nameraval prepeljati v Republiko Italijo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Novogoriški kriminalisti so 25-letnemu švedskemu državljanu skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 25-letnega voznika, državljana Švedske, naslednjega dne oz. v ponedeljek, 20. novembra 2023, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po šestem odstavku v zvezi s tretjim odstavkom 308. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu (po prvem odstavku 324. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper 25-letnega osumljenca odredil pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran