radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti okoli 20.30 na Biču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti prijeli tatova
Nekaj pred 18.30 so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju. Dva neznanca naj bi napolnila nakupovalni voziček z različnimi artikli za praznično okrasitev in brez plačila pobegnila iz prodajalne. Policisti so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Na podlagi opisa so kmalu izsledili in prijeli 43-letnika in mladoletnega osumljenca iz Črnomlja. Ukradene predmete v vrednosti okoli 400 evrov so jima zasegli, vrnili jih bodo osebju prodajalne. Zoper tatova bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

tatvina crnomelj 1

tatvina crnomelj 2

(Foto: PP Črnomelj)

Tatvine
Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je iz kolesarnice stanovanjskega bloka nekdo odtujil kolo z motorjem SYM JET4 RX, temno modre barve, registrskih oznak NM 5J-P2.

V Komarni vasi na območju PP Črnomelj je med 22. 11. in 23. 11. neznanec iz rezervoarjev petih delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Brežice) izsledili in prijeli 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Maroka, štiri državljane Eritreje, tri državljane Kameruna, tri državljane Burundija, dva državljana Indije in po enega državljana Šrilanke, Turčije, Alžirije, Gvineje in Burkine Faso. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so prijeli pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran