radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Včeraj, 23. novembra v popoldanskem času, smo obravnavali primer nezakonitih migracij na Goriškem. Policisti PPIU Nova Gorica so na bivšem mejnem prehodu v Novi Gorici (Erjavčeva ulica) imeli v postopku šest tujih državljanov (štiri državljane Turčije in 2 Afganistanca, stari od 20 do 30 let), ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Z zbiranjem obvestil je bilo tudi ugotovljeno, da so bili omenjeni tujci predhodno pripeljani v Slovenijo iz sosednje Hrvaške s kombijem znamke Ford, hrvaških registrskih številk, v neposredno bližino državne meje med Slovenijo in Italijo. Vsi navedeni tuji državljani so v nadaljnjem postopku izrazili namero za vložitev prošnje za mednarodno zaščito.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v povezavi z omenjenim prevozom nezakonitih migrantov v Rožni Dolini pri Novi Gorici izsledili državljana Romunije, stara 40 in 27 let, ki sta tujce izkrcala v neposredni bližini slovensko-italijanske državne meje. Novogoriški kriminalisti so obema osumljencema skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po tretjem odstavku 308. člena KZ-1) in ju pridržali v policijskih prostorih. Policija je o zadevi obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Po zaključku odrejenega pridržanja ju bodo novogoriški kriminalisti s kazensko ovadbo (po določilu 308. člena KZ-1) privedli in izročili preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v nadaljnji postopek.

ilegalci nova gorica 1

(Foto: PU Nova Gorica)

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran