radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure 24.11.2023 do 5.ure 25.11.2023 prejeli 341 klicev, med katerimi je bilo 94 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 21 s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, goljufij in poškodovanj tuje stvari. 4. osebe smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku.
  • 28 prometnih nesreč. V 1. prometni nesreči je bila 1 oseba lahko telesno poškodovana. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je bilo 5 prometnih nesreč z udeležbo divjadi.
  • 2 kršitvi javnega reda in miru. Od tega 1 kršitev na javnem kraju in 1. kršitev v zasebnih prostorih. Nihče ni bil pridržan do streznitve.

policija splosniOdmevnejši dogodki:
Policisti PP Slovenska Bistrica so 24.11.2023 okrog 20:50 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju občine Slovenska Bistrica, ko je neznani storilec na vzvod odprl okno in iz notranjosti odtujil več predmetov, ter s tem povzročil za okrog 11.000 EUR materialne škode. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti PP Slovenska Bistrica so 24.11.2023 okrog 20:30 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju občine Slovenska Bistrica, ko je neznani storilec na vzvod odprl okno in iz notranjosti odtujil več predmetov, ter s tem povzročil za okrog 2.500 EUR materialne. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Mariboru.

Policisti PP za izravnalne ukrepe Maribor so 24.11.2023 okrog 10:20 so v Mariboru opravili kontrolo mednarodnega vlaka, ki vozi na relaciji Zagreb - Dunaj. Na vlaku so obravnavali enega državljana Turčije, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop v Slovenijo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito.

Policisti PP za izravnalne ukrepe Maribor so 24.11.2023 okrog 16:10 na vstopu na Strateški mejni točki Gruškovje, kjer se začasno ponovno opravlja mejna kontrola, kontrolirali državljana Turčije, ki je v vozilu prevažal še 4 tujce, prav tako državljane Turčije. Potniki, 4 državljani Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo, so zaprosili za mednarodno zaščito. Zoper voznika postopek še poteka.

Policisti PP Gorišnica, PP za izravnalne ukrepe in PP vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor so 25.11.2023 okrog 0:10 na območju občine Zavrč obravnavali 13 državljanov Turčije in 3 državljani Gruzije. Postopek s tujci še poteka.

Albin Gradišnik, spec.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran