radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1341 klicev, od tega 448 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 119 nanašalo na kriminaliteto, 124 na javni red in mir ter 159 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 36 tatvin, 13 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo, nasilništvo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 33 krat na javnem kraju in 12 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Dobrovi je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda okoli 2000 evrov.

V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda okoli 6000 evrov.

V Lukovici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Skupna škoda okoli 700 evrov.

Na Škofljici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda okoli 3000 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda okoli 1000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v gospodarsko poslopje, od koder sta bili odtujeni električni žagi. Škoda okoli 500 evrov.

Drzna tatvina:
V soboto, okoli 12. ure smo bili obveščeni, da je na območju Šiške prišlo do drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da se je storilec z mopedom pripeljal do oškodovanke, ji z rok izpulil torbico in se odpeljal. Povzročil je za okoli 700 evrov materialne škode. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V soboto, okoli 21. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Litiji v kateri sta bila udeležena mopedist in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je mopedist med vožnjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je mopedist, ki je vozil brez čelade in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je vozil neregistriran moped pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek, okoli 18.30 je prišlo v križišču Rožne doline, cesta II in Rožne doline, cesta XV v Ljubljani do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki se je pripeljal po neprednostni cesti in se vključil na prednostno, pri tem pa trčil v bok avtobusa, ki se je pravilno pripeljal po prednostni cesti. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, nekaj po 10. uri je na južni ljubljanski obvoznici od razcepa Kozarje proti Barju prišlo do naletnega trčenja petih osebnih vozil, ki sta ga povzročila voznika zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta se dva udeleženca lažje poškodovala. Zoper ob povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran