radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v soboto, na območju Vuzenice, ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo. Na vozilu je imel registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Vozilo ni bilo obvezno zavarovano.

Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano dobri dve promili alkohola v krvi. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog v znesku 2.700 €

Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so radeljski policisti na Okrajno sodišče Slovenj Gradec podali obdolžilni predlog, vozilo pa so vozniku zasegli.

V omenjenem primeru gre za zelo neodgovorno ravnanje voznika. Že pri enem promilu alkohola v krvi se bistveno zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.
Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol ne sodi v promet in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa.

Spoštujmo cestno prometne predpise in s tem doprinesimo k večji varnosti na naših cestah.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran