radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 111 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 387 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 45 nezakonitih prehodov državne meje.

24. 11.
Ob 00.59 so v Seči zasegli vozilo 39-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. V času postopka je ob 1.07 OKC PU Koper s strani 32-letnega moškega prejel obvestilo, da so mu v Luciji pravkar ukradli osebni avtomobil znamke Škoda Fabia. Policisti so takoj ugotovili, da gre za osebni avtomobil, ki ga imajo pravkar v postopku. Vozilo so 39-letniku zasegli in ga vrnili 32-letnemu lastniku. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog, ravno tako policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje Odvzem motornega vozila. Sledi kazenska ovadba.

Ob 3.08 so v Podgorju ustavili osebni avtomobil, nemške registracije, ki ga je vozil 19-letni državljan Romunije. V Vozilu je bilo še 8 državljanov Iraka. Državljan Romunije je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ob 8.28 uri se je na Dolinski cesti v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri se je 14-letni voznik mopeda lahko telesno poškodoval. Slednjemu je v križišču izsilila prednost 50-letna voznica osebnega avtomobila. Voznik mopeda je bil odpeljan v SB Izola. Zoper voznico sledi plačilni nalog po 58/7-5 ZPrCP.

V Vanganelu je nekdo iz shrambe plinskih jeklenk ob trgovini ukradel 9 plinskih jeklenk.

V Slopah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar.

Ob 17.38 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Klancu. V notranjosti je vlomilca presenetil stanovalec hiše, ki sta ga neznanca odrinila in s kraja zbežala v bližnji gozd. Oškodovanec pri tem ni bil poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 23.01 je Luška kapitanija podala obvestilo, da naj bi se nekje pred Piranom potapljalo plovilo. Policista PPOP Koper sta s patruljnim čolnom prišla na kraj v nekaj minutah in pri tem opazila, da gre za prevrnjeno jadrnico. Iz morja sta na patruljni čoln potegnila oba ponesrečenca, ki nista potrebovala zdravniške pomoči in so ju nato policisti pripeljali do MP Piran. Za poškodovano jadrnico so v nadaljevanju poskrbeli uslužbenci URSP.

Ob 23.31 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Hrpeljah, kjer je storilec pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar.

25. 11.
Ob 16.13 so policisti med Rakitovcem in Zazidom poskušali zaustaviti dva osebna avtomobila, prvo je bilo madžarske registrske oznake, drugo pa poljske registracije, ki pa na znake nista ustavljala. Peljali so za njima v smeri proti Podpeči, kjer so ju izsledili in ju ustavili. Prvi voznik je bil 30-letni državljan Gruzije in sopotnica, 40-letna državljanka Moldavije, v drugem pa 26-letni državljan Azerbajdžana, ki je imel v vozilu še 5 državljanov Turčije. Vsi trije so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zanje odredil pripor.

Na izvozu iz avtoceste v Divači so ob 20.08 ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Na Kozini so ob 22.52 ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

26. 11.
Ob 09.58 so med Divačo in Kozino zasegli vozilo 32-letnemu vozniku, ki ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je neznanec na treh osebnih avtomobilih z ostrim predmetom poškodoval vse štiri pnevmatike.

Ob 12.48 uri smo prejeli obvestilo, da je na območju Krasa medved napadel lovca. Policisti so na kraju ugotovili, da so člani LD Štanjel izvajali skupni lov, pri čemer sta se 49-letni in 46-letni lovec nahajala na stojišču, ko do njiju nenadoma pritekla medvedka in 49-letnika napadla ter ga začela gristi in udarjati s šapami. V tem trenutku je drugi 46-letni lovec s puško ustrelil in pokončal medvedko. 49-letnik je zadobil poškodbe po trebuhu, glavi in rokah, vendar ni v življenjski nevarnosti. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico Šempeter.

Ob 13.37 uri smo bili obveščeni o zdrsu planinca na območju Snežnika. 34-letni moškemu je pri vzponu na Snežnik zdrsnilo, pri čemer si je poškodoval gleženj. S strani Ilirsko Bistriške skupine GRS je bila ponesrečencu noga imobilizirana, nakar so ga odnesli na vrh Snežnika, od koder je bil nato s helikopterjem odpeljan v bolnico.

Ob 14.43 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Selah pri Sežani, kjer je storilec pregledal notranjost, vendar ni odtujil ničesar.

V Izoli smo obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, v kateri je bil samoudeležen 38-letni voznik motornega kolesa. Zaradi neprilagojene hitrost je izgubil nadzor nad vozilom in padel, med vožnjo ni uporabljal čelade. Policisti so mu na kraju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 mg/l. Za vse kršitve sledi skupni obdolžilni predlog.

Ob 23.30 so policisti med Petrinjami in Rakitovcem poskušali zaustaviti osebni avtomobil, romunske registracije, ki pa na znake ni ustavil. Peljali so za njim v smeri proti Klancu, kjer se je nato vozilo ustavilo, voznik pa je peš pobegnil. V vozilu je bilo, poleg pobeglega voznika, še 10 državljanov Turčije. Pri pregledu okolice so nato policisti prijeli še 23-letnega državljana Moldavije, za katerega se je izkazalo, da gre za pobeglega voznika. Vsi postopki še potekajo.

Reševanje na morju
24. 11. 2023 ob 23. uri je patrulja Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 med rednim nadzorom prejela obvestilo, da se izven rta Piran potaplja plovilo. Pihal je močan veter, morje pa je bilo močno vzvalovano. Med plovbo je bilo plovilo izsledeno s pomočjo utripajočih luči na rešilnem jopiču osebe. Policista sta opazila prevrnjeno jadrnico, v morju pa dve osebi, ki sta se držali plovila. Najprej sta rešila osebi iz morja, zatem pa s pomočjo plavajoče reševalne vrvi privezala prevrnjeno jadrnico in jo odvlekla do Pirana ter jo tam zvezala ob 23.50.

Oba 42-letnika s plovila, oba državljana Slovenije, ki sta bila izmučena in podhlajena, so policisti odpeljali do njune namestitve v Piranu.

prevrnjena jadrnica

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran