radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniTatvina goriva iz tujih tovornih vozil na počivališču Mlake ob hitri cesti na Vipavskem
Danes, 27. novembra ob 4.04 v zgodnjih jutranjih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva iz rezervoarja tujega tovornega vozila na počivališču Mlake ob hitri cesti H4 (občina Vipava). Po sedanjih ugotovitvah se je –letni voznik tovornega vozila, državljan Bolgarije, na omenjeno počivališče pripeljal v soboto, 25. novembra v večernih urah in ko je danes, 27. novembra zgodaj zjutraj, nameraval nadaljevati z vožnjo, je opazil, da je bilo iz rezervoarja tovornega vozila ukradeno približno 900 litrov dizelskega goriva. S tem nezakonitim početjem je bilo gospodarska družba iz Bolgarije oškodovana za približno 1.300 evrov. Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako smo bili danes, 27. novembra ob 6.55, obveščeni, da je neznanec iz rezervoarja tovornega vozila, hrvaških registrskih številk, iztočil oz. ukradel okoli 500 litrov dizelskega goriva in tako oškodoval eno od gospodarskih družb na Hrvaškem. Ajdovski policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je na Goriškem znesel nad parkiranim vozilom
V soboto, 25. novembra v večernih urah, so policisti v Novi Gorici obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano parkirišču pred stanovanjskim blokom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v soboto pristopil in razbil steklo na voznikovih vratih. V vozilo storilec ni vstopal oz. iz vozila ni bilo ničesar ukradenega. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 26. novembra v popoldanskem času, so policisti v Novi Gorici 39–letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto z delci zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti PP Nova Gorica so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vožnja pod vplivom alkohola
V soboto, 25. novembra v zgodnjih večernih urah, so policisti na območju Bovca ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je bil v nadaljevanju postopka odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0. 64 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Na Kobariškem padel in se poškodoval starejši občan
Včeraj, 26. novembra ob 14.53, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena, da se je izven naselja Smast (občina Kobarid) poškodoval starejši občan. Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je omenjeni moški po lestvi povzpel v krošnjo drevesa in zatem z omenjenega drevesa padel ter se huje telesno poškodoval. Poleg bovških policistov so bili na kraju tudi reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanca oskrbeli. Kasneje so ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico. Policisti PP Bovec so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

helikopter prevoz

Poškodovanca prepeljali v bolnišnico z vojaškim helikopterjem

Povoženje divjadi
Včeraj, 26. novembra ob 23.15, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila na cesti Ajševica – Rožna Dolina povozil divjad (srno). Na vozilu je nastala materialna škoda, kasneje je za poginulo žival poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 26. novembra ob 4.18, smo bili obveščeni, da je voznik avtomobila med vožnjo iz Bovca proti Kobaridu, na območju Srpenice, zadel divjad (košuto), ki je nenadoma skočila na vozišče. Omenjena divjad je po trku z vozilo s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Prav tako so policisti včeraj, 26. novembra ob 9.38, obravnavali povoženje divjadi na območju naselja Potoče (občina Ajdovščina), kjer je voznik kombija zbil srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Danes, 27. novembra ob 6.01, smo bili obveščeni, da je voznik tovornega vozila med vožnjo na cesti Lokavec – Ajdovščina zbil divjad (srno). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran