radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniKriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so pred kratkim zaključili dlje časa trajajočo preiskavo okoliščin hude nesreče, ki se je 23. avgusta 2023 v popoldanskem času zgodila med spustom po jeklenici (zip line) na Bovškem (med Krnico in Kaninom); dve mlajši osebi sta bili huje, odrasla oseba pa lažje telesno poškodovana. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je spust po omenjeni jeklenici izvajala ena od gospodarskih družb, ki se ukvarja tudi s tovrstno športno dejavnostjo. Omenjenega spusta se je poleg vodičev udeležila skupina oseb (med njimi dve mlajši osebi – otroka). Udeleženci spusta so se po omenjeni jeklenici spuščali posamično. Kasneje je vodnik v navezi pripel še tri udeležence spusta in se z njimi vred spustil po jeklenici. Po približno 100 metrov spusta se je jeklenica zaradi prekomerne teže udeležencev podala do te mere, da je naveza med spustom zadela v vrh drevesa na omenjeni trasi.

Udeleženci so zadeli v vrh drevesa, pri čemer je bil otrok, državljan Madžarske, huje telesno poškodovan, prav tako je bila huje poškodovana druga mlajša udeleženka (otrok) iz Slovenije. 41-letna državljanka Nemčije je bila lažje poškodovana. Po trku v drevo so nadaljevali spust do konca jeklenice, kjer so poškodovane osebe sneli z jeklenice in jim nudili prvo pomoč. Na kraju so kasneje posredovali tudi reševalci GRS Bovec in NMP ZD Tolmin, ki so oskrbeli poškodovane osebe in jih prenesli do helikopterja. Dve poškodovani osebi so nato s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, eni osebi pa je bila zdravniška pomoč nudena v šempetrski bolnišnici.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici), prav tako so novogoriški kriminalisti pri preiskavi sodelovali tudi s pristojno delovno inšpekcijsko službo. Prav tako je Policija o vseh ugotovitvah nezgode obvestila regijsko koordinacijo inšpektorjev. Predkazenski postopek je usmerjalo novogoriško Državno tožilstvo.

Novogoriški kriminalisti so glede na vsa ugotovljena dejstva omenjene nesreče minuli teden zoper 50–letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti (po 4. odstavku 314. člena, v povezavi s 1. in 3. odstavkom istega člena KZ-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran