radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 165 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 56:

  • 19 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega tri o kršitvi na javnem kraju in pet o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • devet o dogodkih, od tega eden o požaru, eden o nesreči v gorah in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 9. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Žirov, v katero je neznani storilec želel nasilno vstopiti skozi vrata v pritličju, kar mu ni uspelo in je kraj dejanja zapustil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi vhodna vrata. Iz notranjosti hiše si je protipravno prilastil denar. Dejanje je izvršil čez dan. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 18. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju Kranja, v katero je neznani storilec želel nasilno vstopiti skozi balkonska vrata, kar mu ni uspelo in je kraj dejanja zapustil. Dejanje je poskušal izvesti med 17. in 18. uro. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o tatvini registrskih tablic s parkiranega tovornega vozila na območju Škofje Loke. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Gorenje vasi. 21-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v traktor drugega voznika, ki je vozil pred njim. V nesreči je bil voznik avtomobila lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj po 23. uri obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kranju. 33-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku zapeljal izven vozišča in z avtomobilom trčil v steno. Odrejeni hitri test na prepovedano drogo mu je pokazal prisotnost na kokain. V nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Bil je telesno poškodovan in z reševalnim vozilom odpeljan v zdravstveno ustanovo. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 23.45 obravnavali 23-letno voznico, ki je vozila avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so ji zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gore:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj nekaj pred 8. uro obveščeni o 44-letnem pohodniku, državljanu Madžarske, ki se je dan prej nekaj pred 16. uro, s Kredarice odpravil proti Aljaževemu domu v Vratih. Malo pod Kredarico mu je zdrsnilo in je zdrsel približno 40 m nižje. Na poti je bil sneg in led. Pohodnik je bil primerno opremljen z derezami, pohodnimi čevlji, cepinom in čelado. Po zdrsu se je vrnil nazaj v dom na Kredarici ter prenočil. Zaradi dobljenih telesnih poškodb je zjutraj zaprosil za pomoč. na Kredarici so intervenirali gorski reševalci GRS Mojstrana in posadka ekipe HNMP, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v zdravstven ustanovo. Pohodnik je bil lahko telesno poškodovan. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o požaru na območju Šenčurja. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda na pogorelih cipresah je po nestrokovni oceni okoli 500 evrov. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran