radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 646 klicev, od tega 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 12 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu), 3 goljufije in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka.

Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
Na območju Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 3800 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in lovsko orožje. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena pijača. Škoda znaša okoli 900 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 13.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Žleb. Ugotovljeno je bilo, da je do stanovanjske hiše prišel neznanec in se predstavil za delavca telekomunikacijskega podjetja. Oškodovanko je zamotil s pogovorom, medtem pa je drugi storilec vstopil v hišo, jo preiskal in iz nje odtujil gotovino. S kraja sta se odpeljala z rjavim osebnim vozilom.

Opis:

  • moški star okoli 35 let, visok okoli 180 cm, slabo urejenega zobovja, nosil je zimsko kapo.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 19. ure se je na Štajerski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje med vozili, vozilo udeleženke se je v trčenju prevrnilo na bok. V nesreči sta bili udeležena voznica in potnica v njenem vozilu lažje telesno poškodovani. Zoper voznika, ki je vozil na prekratki razdalji, policisti vodijo postopek o prekršku. Promet na tem delu je bil zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče oviran do 20.30.

Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške in Pečnikove ulice Ljubljani v kateri sta bili udeleženi peška in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču zavijala in pri tem spregledala peško, ter trčila v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kamniku v kateri sta bili udeleženi voznica skiroja in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročila voznica, ki je spregledala voznico skiroja na prehodu, ter trčila v njo. V nesreči se je voznica skiroja lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Pelechovi ulici v Domžalah v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je spregledal peško na prehodu, ter trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran