radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 147 klicev.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 13 nezakonitih prehodov državne meje.

Oškodovanec je v Kopru našel skuter, ki so mu ga ukradli 7. 11. 2023 na Bonifiki. Opravljen je bil ogled kraja.

Ob 15.47 so nas poklicali iz ene od koprskih prodajaln, kjer je moški v istem dnevu že tretjič ukradel artikle (14 steklenic alkoholne pijače) in pobegnil. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in vodniki službenih psov. Prav policista vodnika službenega psa sta osumljenega kmalu izsledila. Zaradi neupoštevanja ukazov policista sta zoper njega uporabila prisilna sredstva in mu izdala plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru. Nadaljnji postopek so prevzeli koprski policisti, ki bodo zanj spisali kazensko ovadbo.

Ob 19.46 nas je poklicala poškodovanka in prijavila, da je v Kopru v zadnji del njenega vozila trčil voznik kombija, po trčenju pa pobegnil. V Pobegih so policisti izsledili vozilo in pobeglega 49-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l. Sledi obdolžilni predlog zaradi povzročitve prometne nesreče (hitrost), pobega s kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 23.45 so pri Pivki ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila 22-letna voznica. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki ga ni opravila po navodilih proizvajalca, zato so ji odredili strokovni pregled. Je voznica začetnica in kazala je znake opitosti. Nadaljnja vožnja ji je bila prepovedana. Po opravljeni analizi in ugotovljeni koncentraciji alkohola v krvi sledi ustrezen ukrep. Izdali so ji tudi plačilni nalog (po 98/2 ZPrCP in 16/6 zv. 2 ZPrCP). Med postopkom je njen 26-letni sopotnik policiste zmerjal in ni upošteval zakonitih ukazov. Ker se na ukaze ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo (vidno pod vplivom alkohola), mu je bilo odrejo pridržanje in izdan plačilni nalog za več kršitev (po 7/2 in 22/1 ZJRM-1, 24/1 zv. 3-1 ZOIzk-1 in 101/10 zv. 3-3 ZPrCP).

Ob 1.30 je v vasi pri Sežani 47-letni domačin razgrajal in motil nočni počitek, poleg tega pa čez balkon metal različne predmete. Vrgel je kovinsko palico in gasilni aparat na osebni avtomobil in ga poškodoval. Pred prihodom policistov na kraj se je skril. Sledi mu hitri postopek zaradi povzročanja hrupa v nočnem času in kazenska ovadba zaradi poškodovanja dveh vozil.

Danes zjutraj so v Kopru odkrili skuter Yamaha, ki je bil pred dvema tednoma ukraden v Italiji. Lastnik bo v naslednjih dneh prevzel vozilo, nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran