radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV prometni nesreči v Rožni Dolini pri Novi Gorici udeleženi dve vozili
Danes, 28. novembra ob 7.38, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v Rožni Dolini pri Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh osebnih avtomobilov. Nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici lažje poškodovan starejši pešec
Včeraj, 27. novembra pozno zvečer, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Nova Gorice. Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila okoli 20.15 na Rejčevi ulici v Novi Gorici, ko je starejši pešec prečkal vozišče na prehodu za pešce (iz smeri športnega parka proti trgovini). V času prečkanja je iz Prvomajske ulice proti središču mesta pripeljal voznik manjšega osebnega vozila, ki je pešca najverjetneje spregledal in ga zadel z vozilom. Po trčenju je voznik avtomobila na kraju ustavil in mu nudil ustrezne podatke. Prav tako je pešcu ponudil ustrezno pomoč, vendar jo je slednji zavrnil. Kasneje je pešec poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici, kjer so ugotovili, da je utrpel predvidoma lahko telesno poškodbo. Policisti PP Nova Gorica bodo zoper 70-letnega voznika avtomobila (povzročitelja prometne nesreče) uvedli prekrškovni postopek.

Neznanec si je na bankomatu prilastil pozabljeno gotovino
Včeraj, 27. novembra v večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj okoli poldneva v Šempetru pri Gorici pristopil do bančnega avtomata, kjer je v reži bankomata po naključju našel sto evrov gotovine in si jo protipravno prilastil ter kraj z najdenim denarjem zapustil. S tem dejanjem je bila občanka oškodovana za sto evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ponovno svetujemo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata. V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in jo kasneje tam ni več, pa svetujemo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oz. naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjamo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oz. si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo. Postopek ravnanja z najdenimi stvarmi je natančneje opredeljen v stvarnopravnem zakoniku in pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi. Več podrobnosti o postopku z najdenimi stvarmi tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/pogosta-vpraanja/najdeni-predmeti-javne-drazbe. Podatki o najdenih predmetih skladno s Pravilnikom o postopku z najdenimi stvarmi pa so objavljeni tudi na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Tatvina prodajnega izdelka
Včeraj, 27. novembra ob 20.38, je bila Policija obveščena, da so varnostniki v večjem nakupovalnem centru na Goriškem pri tatvini zalotili moškega, ki je izvršil tatvino elektronske naprave, vredne 20 evrov. Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je osumljenec v omenjeni trgovini iz embalaže vzel elektronsko napravo (bluetooth zvočnik) in kmalu zatem trgovino zapustil ne da bi prodajnih izdelek plačal. Omenjeno početje so opazili tamkajšnji varnostniki in ga zadržali vse do prihoda policistov na kraj. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti zoper osumljenega moškega na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi
Danes, 28. novembra ob 6.27, je bila Policija obveščena, da je voznik tovornega vozila med vožnjo na regionalni cesti med Bovcem in Kobaridom zbil divjad, ki je nenadoma skočila pred vozilo. Po trku z omenjenim vozilom je divjad pobegnila v bližnji gozd, na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran