radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročiteljica nesreče lažje poškodovana
Policisti PP Metlika so bili nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil na cesti Novo mesto - Metlika, v naselju Hrast pri Jugorju. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovorna 45-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 26-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Krško so v noči na 29. 11. med kontrolo prometa na Raki zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Mazda 3. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, z veliko hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil na dvorišču gostinskega lokala. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre 27-letnega kršitelja, ki nam veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili hitri test, vendar je opravljanje testa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom
V Novem mestu je med 18. 11. in 28. 11. nekdo skozi kletno okno vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in z vlomom povzročil za 450 evrov škode.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo
Nekaj po 8. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna slovenskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo proti Novemu mestu in vozil s hitrostjo 180 km/h. Na avtocesti v bližini Novega mesta so policisti kršitelja ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnega državljana Slovenije, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 11. ure so v Zalokah kontrolirali voznika osebnega avtomobila Škoda octavia čeških registrskih oznak. 25-letni državljan Uzbekistana je prevažal štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Uzbekistana in Slovenije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Loče, Jesenice) izsledili in prijeli 48 državljanov Afganistana, 19 državljanov Rusije, 17 državljanov Sirije, 16 državljanov Turčije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Nepala, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Pakistana in dva državljana Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Miliči) so izsledili in prijeli štiri državljane Maroka in tri državljane Afganistana in na območju PP Metlika ((Drašiči) 13 državljanov Srije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran