radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 541 klicev, od tega 191 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop in drzno tatvino, 12 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 10 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 250 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder so bile odtujene smuči. Materialna škoda znaša okoli 1800 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina in mobilni telefon. Materialna škoda okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Rop - prijeta storilca:
Včeraj, okoli 19.30 smo bili obveščeni o ropu na Trgu OF v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da sta moški in ženska pristopila do oškodovanca in od njega z ostrim predmetov v roki zahtevala vrednejše predmete. Oškodovanec jih ni želel izročiti, zato sta ga pretepla, mu pobrala stvari in s kraja zbežala. Oškodovanec je bil v dogodku poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so pri pregledu terena izsledili 34 letnega osumljenca in 40 letno osumljenko, ki so jima odvzeli prostost in bosta tekom naslednjih dni privedena k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa.

Drzna tatvina:
Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je do stanovanjske hiše prišel neznanec in se predstavil za delavca vodovodnega podjetja. Oškodovanko je zamotil s pogovorom, medtem pa ji iz hiše odtujil gotovino. Opis: moški star med 40 in 50 let, visok med 170 in 180 cm, suhe postave, kratkih črnih las, oblečen je bil v temno modro jakno in rdečo jopico, ter kavbojke. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
Včeraj, okoli 10. ure smo policisti pri kontroli prometa na štajerski avtocesti na območju Trojan ustavili voznika vozila z italijanskimi registrskimi številkami, ki je na območju avtoceste vozil s hitrostjo 163 km/h pri omejitvi 100 km/h. Pri kontroli so ugotovili, da se v osebnem vozilu nahaja še 8 državljanov Kitajske, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 39 letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost in bo prihodnjih dneh priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Vodovodne in Triglavske ulice Ljubljani v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču zavijal in pri tem spregledal peško, ter trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran