radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 102 klica. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

  • pet s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in eden o tatvini;
  • 14 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in devet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 12 s področja javnega reda in miru, od tega sedem o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 9. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno. Iz notranjosti hiše si je protipravno prilastil denar in nakit. Dejanje je bilo izvršeno dan prej med 18. in 20. uro. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 19 uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec vstopil nasilno skozi garažna vrata. Pregledal je spodnje prostore in si protipravno prilastil denar. V nadaljevanju je bil storilec prepoden in hišo zapustil. Storilec je bil oblečen v temna oblačila. Čez glavo je imel podkapo in naglavno svetilko. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Blejski policisti so bili včeraj nekaj čez 16. uro obveščeni o tatvini 15 metrov žlebov iz lesene lope ob stanovanjski hiši. Lastnika je oškodoval za nekaj več kot tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 8. ure obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Kokrica-Golnik, v kateri je 72-letna voznica odvzela prednost mlajši peški, ki je na prehodu za pešce pravilno prečkala vozišče in z avtomobilom trčila v njo. Peška je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Blejski policisti so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Zatrnik-Krnica. Med vožnjo po klancu navzdol in zasneženi cesti je 66-letna voznica, državljanka Belgije, v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala desno izven vozišča in tam z avtomobilom obstala na boku. Voznica je na avtomobilu imela letne pnevmatike in ni imela nameščenih snežnih verig. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Policisti so ji izdali globo zaradi neuporabe snežnih verig in neprilagojene hitrosti.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
Škofjeloški policisti so 28. novembra 2023 okoli 1.40, na območju Gorenje vasi, ustavljali avtomobil poljskih registrskih tablic, ki ga je voznik vozil iz smeri Škofje Loke proti Hotavljam. Na znake policistov ni ustavil, temveč je z vožnjo nadaljeval. Zato je policijska patrulja zapeljala za njim in ga začela ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik je avtomobil ustavil in s kraja pobegnil. V avtomobilu so bili štirje državljani Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na kraj je bilo poslanih več policijskih patrulj, med njimi tudi vodnik službenega psa s psom za izsleditev voznika. Avtomobil so policisti zasegli.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil, pregledom širše okolice in pomočjo občanov so škofjeloški policisti nekaj pred 10. uro izsledili in prijeli voznika-storilca, državljana Ukrajine, ki živi na Poljskem. Odvzeli so mu prostost in odredili pridržanje.

Zaradi vožnje brez opravljenega vozniškega izpita in nespoštovanja znakov policista je bil z obdolžilnim predlogom obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču.

Gorenjski kriminalisti Sektorja kriminalistične policije pa so ga s kazensko ovadbo 30. novembra 2023, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.
Storilec je utemeljeno osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, po tretjem odstavku 308 člena Kazenskega zakonika. Za tako dejanje je predpisana kazen od treh do deset let zapora in denarno kaznijo.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran