radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 622 klicev, od tega 200 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 85 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 23 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), 2 goljufiji in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena obutev. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Fokus in Kilimanjaro. Materialna škoda okoli 600 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v klet, od koder so bili odtujeni prehrambni artikli in športna oprema. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Domžalah v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost drugemu vozniku, ki je peljal naravnost. V nesreči se je potnica v drugem vozilu lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Viru pri Domžalah v kateri sta bila udeležena voznika tovornega in osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in ga je začelo zanašati. Med tem je zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v voznico osebnega vozila, ki je pripeljala nasproti. V nesreči sta se voznica in potnica v drugem vozilu lažje poškodovali. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Vodnikovi cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je spregledal peško, ki je pravilno prečkala vozišče. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na štajerski avtocesti v smeri Celja pri trojanskih tunelih v kateri so bili udeleženi osebno in dve tovorni vozili. Naletno trčenje je povzročil voznik tovornega vozila, zaradi vožnje na prekratki varnosti razdalji. V nesreči sta se voznik prvega in drugega vozila lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Danes, okoli 3. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na štajerski cesti pri izvozu Domžale v smeri Ljubljane v kateri je bil udeležen voznik tovornega vozila. Nesrečo je povzročil, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil nadzor nad vozilom, ki je najprej trčilo v ograjo na levi strani, nato pa ga je odneslo še v ograjo na desni strani, kjer se je vozilo nato prevrnilo na bok iz vozila pa se je stresel tovor. V nesreči se je potnica v vozilu lažje poškodovala, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je na omenjenem odseku še vedno oviran promet in nastajajo zastoji. Promet na avtocesti poteka po enem voznem pasu, možen pa je tudi obvoz po vzporednih cestah, kjer je prav tako zgoščen promet.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran