radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog
Danes, 1. decembra v dopoldanskem času, so policisti v Novi Gorici 52–letnemu moškemu v postopku zasegli rjavo grudasto snov zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Omenjeno snov so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper omenjenega moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici poškodovan voznik avtomobila
Danes, 1. decembra ob 8.27, so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Novi Gorici (Kolodvorska pot), kjer je osebno vozilo zapeljalo na železniške tire in se prevrnilo. Policisti Policijske postaje Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je 51–letni voznik avtomobila vozil po Kolodvorski ulici. Pri tem je zapeljal na dostavno ploščad ene od gospodarskih družb in pri tem spregledal konec omenjene ploščadi ter z vozilom zapeljal približno 1,5 metra v globino. Vozilo je na koncu obstalo na železniških tirih, prevrnjeno na streho. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so avtomobil postavili na kolesa in ga umaknili s tirov. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Novi Gorici
Danes, 1. decembra ob polnoči, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici z udeležbo dveh vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila s priklopnikom tik pred polnočjo peljal po Vojkovi cesti iz Rožne Doline proti Novi Gorici. Med vožnjo mu je blizu večjega nakupovalnega centra na Goriškem v nasprotni smeri po sredini vozišča pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila znamke Citroen, neznanih registrskih številk, ki je na tovornem vozilu poškodoval levi del prednjega odbijača in odpeljal iz kraja prometne nesreče v smeri Rožne Doline ne da bi nudil podatke drugemu udeležencu prometne nesreče oz. o tem obvestil Policijo. Ko bo neznani voznik osebnega avtomobila znamke izsleden, bodo policisti PP Nova Gorica zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

V prometni nesreči II. kategorije v Selu udeleženi dve vozili
Včeraj, 30. novembra ob 16.54, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti H4 v Selu (občina Ajdovščina) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno in tovorno vozilo). Po sedaj zbranih podatkih se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja pravil prednosti pri vključevanju na hitro cesto v promet trčila osebno in tovorno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Pomoč prometnim policistom na kraju so nudili gasilci GRC Ajdovščina. Vozniku osebnega avtomobila (povzročitelju) je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na Cerkljanskem poškodovan voznik avtomobila
Včeraj, 30. novembra ob 12.25, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo na območju naselja Gorenji Novaki (občina Cerkno), kjer je osebno vozilo zapeljalo z vozišča; v času prometne nesreče je bilo na vozišču od deset do 12 cm snega, vozišče je bilo zmrznjeno. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila peljal po lokalni cesti iz Dolenjih Novakov proti naselju Gorenji Novaki in med vožnjo zapeljal z vozišča; omenjeno vozilo se je v nadaljevanju po prvotnem drsenju na vozišču in zasneženem travniškem odcepu prevrnilo in se nekaj deset metrov (približno 50 metrov) kotalilo po brežini bočno ter obstalo blizu ene od stanovanjskih hiš na strehi. Pri prevračanju vozila je bil udeleženi voznik predvidoma lažje poškodovan, vozilo je imelo ustrezno zimsko opremo. Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija in Cerkno, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila, poškodovancu so na kraju pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga po nudeni oskrbi prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Več preventivnih nasvetov za varno vožnjo pozimi in v zimskih razmerah: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-varno-voznjo-pozimi-in-v-zimskih-razmerah

Poškodba vozila na parkirnem prostoru
Včeraj, 30. novembra ob 19.03, je bila Policija obveščena o poškodbi vozila na parkirnem prostoru pred večjo trgovino na območju Nove Gorice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila, italijanskih registrskih številk, okoli 18.40 parkirala vozilo na parkirni boks pri omenjeni trgovini. Pri tem pa ni potegnila ročne zavore, zato se je njeno vozilo začelo premikati vzvratno in je z zadnjim levim delom trčilo v zadnji desni del drugega parkiranega avtomobila. Omenjeni voznici je bila na kraju izdana denarna kazen oz. globa zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (zapustitev vozila, kršitev 62. člena ZPrCP). Skladno s prometno zakonodajo namreč mora voznik, ki zapusti vozilo, ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran