radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 1.12.2023 do 5.ure 2.12.2023 prejeli 318 klicev, med katerimi je bilo 101 interventnih dogodkov. Od tega:

  • 23 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari,
  • 20 prometnih nesreč, v vseh prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 6 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno motorno vozilo.
  • 12 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 10 kršitve javnega reda na javnem kraju in 4 kršitve v zasebnih prostorih. Enega kršitelja smo pridržali do streznitve.

Nedovoljen prehod državne meje:
Policisti so včeraj ob 12.18 v kraju Medribnik obravnavali državljana Romunije. V postopku ugotovljeno, da je prečkal državno mejo iz smeri Republike Hrvaške, v vozilu je prevažal 6 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Turki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zoper Romuna pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Petar Habrun, univ. dipl. iur.
vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran