radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1435 klicev, 432 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 96 nanašalo na kriminaliteto, 127 na javni red in mir, ter 170 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 21 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja in kaznivo dejanje nasilništva.

Pri prometni varnosti so obravnavali 59 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 11 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 36 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Logatca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Šiški so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen denar in nakit, lastnik je bil oškodovan za okoli 2.500 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni skiro znamke Velociraptor, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 3.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili kavo in druge predmete. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Drzna tatvina in poskus drzne tatvine
V petek zvečer smo bili obveščeni od dveh drznih tatvinah na območju centra Ljubljane. V prvem dogodku je neznani storilec na avtobusu mestnega prometa oškodovanki iz torbice odtujil denarnico z gotovino in osebnimi dokumenti. V drugem primeru pa sta dva neznana storilca pristopila do oškodovanca in mu poskušala z ramen strgati torbico. Ker jima to ni uspelo sta s kraja zbežala in je ostalo pri poskusu. Policisti glede obeh kaznivih dejanj še zbirajo obvestila.

Drzna tatvina, prijet osumljenec
V petek, okoli 23. ure smo bili obveščeni o dogodku kjer je osumljenec po do sedaj zbranih obvestilih na območju centra Ljubljane izkoristil nepozornost oškodovanca in mu odtujil električni skiro in zbežal po Miklošičevi cesti. Oškodovanec je stekel za njim, storilec pa je med begom skupaj s skirojem padel in se pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC, kjer ostaja na zdravljenju. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj dopoldan so policisti na avtocesti pri Logatcu, ustavili kombi albanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je albanski voznik v vozilu prevažal 18 tujcev (državljanov Turčije, Bengladeša in Indije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ob zaustaviti je voznik peš zbežal s kraja a so ga policisti kmalu prijeli in mu odvzeli prostost. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Popoldan so policisti na avtocesti prav tako pri Logatcu, ustavili osebno vozilo belgijskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je belgijski voznik v vozilu prevažal 6 tujcev (državljanov Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Belgije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
V petek, nekaj po 19. uri se je v križišču Šmartinske ceste in ulice Ambrožiča Novljana v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem so je udeleženi voznik, potnica v njegovem vozilu in povzročitelj lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 7.30 se je na Miklošičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka, ki je bila pri tem lažje telesno poškodovana. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Danes, okoli 3. ure se je na Šmartinski cesti v naselju Ljubljana, na delu kjer je gradbišče, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.77 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran