radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 481 klicev, 127 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 32 nanašalo na kriminaliteto, 30 na javni red in mir, ter 48 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvini, 9 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi in električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško treking kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 3.300 evrov škode.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v gostinski lokal in odtujili denar. Nastalo za okoli 2.700 evrov škode.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v trgovino s kozmetičnimi izdelki ter odtujili več artiklov. Nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v gostinski obrat in odtujili denar. Nastalo za okoli 100 evrov škode.

Prijeta storilca tatvine goriva
Včeraj zvečer smo bili obveščeni o sumu tatvine goriva iz delovnih strojev na območju Tacna. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so na kraju prijeli 33 letnega osumljenca, ter mladoletnika. Zasegli so jima posodi z odtujenim gorivom. Za nujno potreben čas jima je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 11.30 se je na v naselju Selo pri Moravčah, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je pri vožnji v smeri Moravč v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Vozilo je na travniku drselo do gozdne površine, kjer ga je obrnilo na streho in se je ustavilo pri drevesu. Pri tem sta se je voznik in potnik lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Na območju Most sov večernem času obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena peška in neznani voznik osebnega vozila. V dogodku je bila peška lažje telesno poškodovana. Voznik je po nesreči peški nudil pomoč, nato pa odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče.

Včeraj, okoli 13. ure se je v križišču Prešernove in Aškerčeve ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran