radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 202 klicev, med temi 102 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 9 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.

policija splosniOdkrito ukradeno vozilo
Na območju Nove vasi je bilo odkrito ukradeno vozilo - osebni avtomobil znamke Mercedez, o katerem smo poročali včeraj. Okoliščine odtujitve vozila policisti še preiskujejo.

Lažje poškodovana v prometni nesreči
V okolici Markovcev smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznica osebnega avtomobila je trčila v osebni avtomobil druge voznice, ki je bila odpeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana.

Obravnavani tujci
Na PU Maribor zbiramo obvestila in nadaljujemo s preiskavo kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja (po 308. čl. KZ-1), katerega osumljeni so trije državljani Gruzije, ki so jih policisti obravnavali na območju PP Gorišnica in PP Podlehnik včeraj ponoči, ko smo izsledili pet državljanov Turčije, ki so bili odpeljani v azilni dom. Gruzijskim državljanom je bila odvzeta prostost, s kazensko ovadbo bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Policisti so na avtobusni postaji v Mariboru obravnavali štiri državljane Iraka, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran