radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 647 klicev, 199 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 25 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil več električnih vodnikov. Lastnika je oškodoval za okoli 2.400 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V centru Ljubljana je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 100 evrov škode.

V centru Ljubljana je bilo vlomljeno v gostinski obrat, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 200 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili večje število baterijskega orodja različnih znamk. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na Logu, ustavili vozilo francoskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je francoski voznik v vozilu prevažal 3 tujce (državljane Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Logatca pa so ustavili vozilo francoskih registrskih oznak v katerem je ruski voznik v vozilu prevažal 8 tujcev (državljane Rusije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Francije in Rusije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Policisti odvzeli prostost osumljencu vlomov
Včeraj so policisti Policijske postaje Ljubljana-Center po zbranih obvestilih odvzeli prostost 34-letnemu Ljubljančanu, ki je utemeljeno osumljen, da je izvršil najmanj tri vlome na območju mesta Ljubljana. In sicer da je v mesecu oktobru je vlomil v gostinski obrat od koder je odtuji prenosno blagajno, v skladiščni kontejner od koder je odtujil električni skiro in gostinski lokal od koder je odtujil različne tehnične predmete, alkoholne pijače, tobačne izdelke ter menjalnino. Pri tem je pridobil za skupno okoli 1.800 eur protipravne premoženjske koristi. Osumljenec je bil zaradi utemeljenega suma treh kaznivih dejanj velike tatvine priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Vevški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču pri vključevanju odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je v naselju Mala vas pri Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran