radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 333 klicev občanov. 90 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 37 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami in 13 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo obravnavali izven naselja Globoče. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Frankolovega proti Ivenci in je v blagem, preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal voznik osebnega vozila s pripetim lahkim priklopnikom. Vozili sta trčili. V silovitem trčenju sta se oba voznika hudo poškodovala. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Voznike tovornih vozil opozarjamo, naj z vozil temeljito očistijo sneg in led. Včeraj smo namreč prejeli več prijav voznikov, ki jim je led, ki je padel s tovornih vozil oziroma prikolic, poškodoval vozila.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirinajstkrat.

Kriminaliteta
Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Podkraju pri Velenju. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi garažno okno, je ukradel gotovino.

Vlom v stanovanjsko hišo smo včeraj obravnavali tudi v Radečah in v Gorici pri Šmartnem. Iz hiše v Radečah ni storilec ničesar ukradel. Lastnika hiše v Gorici pri Šmartnem pa pogrešata več zlatnine.

V Ločici ob Savinji smo včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in poskus vloma. Iz hiše, v katero je storilec vlomil, je ukradel kovček z orodjem, pri poskusu vloma v drugo hišo, pa je poškodoval dvižna garažna vrata.

Tudi v Šoštanju smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je poškodoval dvojna vrata.

V Velenju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in iz predala mize ukradel gotovino.

V Zgornjih Gorčah smo obravnavali vlom v gostinski objekt. Storilci niso ničesar ukradli.

Okoli 21. 30 ure smo bili obveščeni, da je v Vrheh, na območju Slovenj Gradca zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je hišo v celoti uničil. Vzrok požara še ni znan. Ogled kraja požara bomo opravili danes.

Nedovoljen prehod državne meje
V Imenem smo danes ponoči izsledili dva državljana Turčije, ki sta na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito. Kmalu potem, ko smo izsledili turška državljana, smo ustavili še gruzijskega voznika osebnega vozila, za katerega obstaja sum, je proti plačilu turškima državljanoma omogočil vstop v Slovenijo. Gruzijca smo pridržali.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran