radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica so bili 17. septembra 2023 ob 3.13 v nočnem času, obveščeni o kaznivem dejanju poskusu uboja v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer sta se fizično sprla dva gosta lokala. V nadaljevanju spora je takrat še neznani moški z nevarnim ostrim predmetom napadel drugega gosta lokala in ga huje telesno poškodoval. Takoj po prejetem obvestilu so na kraj odšli policisti PP Nova Gorica, ki so pred objektom našli hudo poškodovanega moškega, ki je bil v smrtni nevarnosti. Policisti so poškodovancu na kraju nemudoma nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca po nudeni zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Brez takojšnje pomoči oz. pravočasnega ter odločnega ukrepanja policistov PP Nova Gorica na kraju intervencije, ki so vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica hudo poškodovanemu moškemu nudili prvo pomoč, bi bile posledice za slednjega lahko tudi usodne.

V nadaljevanju preiskave so policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica zbirali obvestila, zavarovali kraj dejanja in pridobivali relevantna dokazila, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke pa so opravili tudi ogled kraj kaznivega dejanja in izvajali druga nujno potrebna preiskovalna opravila.

Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ter pridobljenih dokazov tekom preiskave so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica mesec dni kasneje oz. 11. oktobra 2023, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja (po prvem odstavku 115. člena v zvezi s 34. členom Kazenskega zakonika) in skladno z določbami Zakona o kazenskem postopku na Goriškem odvzeli prostost 41–letnemu osumljencu in ga pridržali v policijskih prostorih. Novogoriški kriminalisti so naslednjega dne omenjenega osumljenca s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredil sodni pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran