radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti PP Nova Gorica so v ponedeljek, 4. decembra v popoldanskem času, med izvajanjem rednih policijskih nalog na cestni relaciji med Mirnom in naseljem Opatje selo ustavili in kontrolirali osebno vozilo znamke Škoda, avstrijskih registrskih številk. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik prevažal štiri nezakonite migrante (tri mladoletne državljane Iraka, stare od 15 do 17 let ter polnoletnega državljana Turčije, starega 20 let). Slednji so z omenjenim vozilom nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo iz sosednje Hrvaške in nadaljevali pot proti Italijanski republiki. Osumljeni voznik je enega od tujcev (državljana Iraka) prevažal v prtljažnem prostoru osebnega avtomobila.

Vsi tujci so v nadaljnjem postopku izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito (azil). Po zaključenem postopku so bili odpeljani v azilni dom.

Novogoriški kriminalisti so 41-letnemu državljanu Litve skladno z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih. O sumu kaznivega dejanja je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 41-letnega voznika iz Litve naslednjega dne oz. v torek, 5. decembra 2023, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po šestem odstavku v zvezi s tretjim odstavkom 308. člena KZ-1) privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper 41-letnega osumljenca odredil pripor.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran