radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 117 klicev.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 25 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 10. uri so na cesti od Novokračin proti Zabičam ustavljali vozilo Mercedes Vito (BiH registracije), ki na znake ni ustavljalo. Voznik je zaustavil v Zabičah in pobegnil iz vozila. Prevažal je 18 tujcev (12 državljanov Turčije in 6 državljanov Iraka), ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Voznika za enkrat niso izsledili, tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Popoldan je v Šetjanah moškega na mopedu napadel pes, ki je pritekel iz hiše. Ugriznil ga je v nogo. Lastnici bo izdan plačilni nalog, sledi dopis na VURS.

V Kopru je nekdo ukradel zaklenjen moped Tomos Youngstr, reg. št. LJ5A-R8, vreden 500 evrov.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo, odnesel ni nič.

Ob 19.50 so policisti ustavljali osebni avtomobil na stari cesti od Bertokov proti Bivju, voznik pa znakov za ustavitev ni upošteval. Ko so 69-letnika izsledili in ustavili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.20 je voznik osebnega avtomobila najprej prekoračil hitrost vožnje pri Vipavskem Križu, kjer je ob omejitvi 110 km/h vozil 167 km/h, drugič pa na pri Senožečah, kjer je pri omejitvi 130 km/h peljal 176 km/h. 32-letnega voznika so policisti izsledili. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,58 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog (vožnja pod vplivom alkohola in prepovedanih drog) in plačilni nalog (prekoračitev hitrosti).

V Hraščah je nekdo vlomil v hišo in ukradel zlatnino.

Ob 23.28 so v Sežani ustavili vozilo Peugeot partner, hrvaške registracije, ki ga je vozil 38-letni državljan Hrvaške. Nezakonito je prevažal 7 državljanov Turčije. Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran