radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine
Z dvorišča stanovanjskega bloka v naselju Nad mlini v Novem mestu je med 4. 12. in 6. 12. nekdo odtujil moped znamke Lintex rdeče barve, registrskih oznak NM 1A-B9 in moped znamke Longjia zeleno črne barve, registrskih oznak NM 1E-U4.

Med 3. 12. in 6. 12. je v Bukošku na območju PP Brežice neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV registrskih oznak KK RV-884.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je med 3. 12. in 6. 12. nekdo vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil akumulatorsko krožno žago in dva reflektorja.

Na prehodu za pešce trčil v peško
Nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 78-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 77-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Z uporabo stingerja tihotapcu preprečili nadaljnjo vožnjo
Nekaj pred 22. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila Alfa romeo romunskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po avtocesti. Zaradi suma tihotapljenja ljudi so ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, upočasnjevali promet, vendar je nadaljeval z vožnjo, sunkovito spreminjal smer in vozil tudi 180 km/h. Pri predoru Leščevje so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil, tako imenovani stinger ali bodičasti trak, ki je preluknjal pnevmatike in preprečil nadaljnjo vožnjo. Voznik je po zaustavitvi vozilo zapustil in peš pobegnil. Policisti še vedno izvajajo aktivnosti za njegovo izsleditev, iskali so ga tudi vodniki službenih psov, teren so pregledovali s pomočjo helikopterja. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je osumljenec prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Avtomobil, s katerim je voznik tihotapil tujce so zasegli, postopki z državljani Iraka pa še potekajo.

stinger lescevje 1

stinger lescevje 2

stinger lescevje 3

(Foto: PU Novo mesto)

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
V noči na 7. 12. so policisti pri Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Brežice, Čatež ob Savi, Obrežje) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 27 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, državljana Turčije, državljana Afganistana in državljana Nepala. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli dva državljana Maroka in na območju PP Metlika (Vinica) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran