radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Goriškem vlomili v pisarno ene od gospodarskih družb
Danes, 7. decembra ob 11.26, smo bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore gospodarske družbe v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vstopil v omenjeni objekt in nato v notranjosti vlomil v pisarno gospodarske družbe. Pri tem je storilec odvzel mobilni telefon znamke Samsung Galaxy v vrednosti približno 200 evrov. V nadaljevanju preiskave je bilo tudi ugotovljeno, da je neznanec skušal vlomiti še v drugo pisarno. O kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Na Ajdovskem in...
Včeraj, 6. decembra v večernih urah, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju Ajdovščine ustavili in kontrolirali 42–letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je omenjeni voznik v nadaljevanju postopka odločno odklonil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Prav tako je odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti PPP Nova Gorica bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

...na Tolminskem iz prometa izločili dva kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 7. decembra dopoldne, so policisti na glavni cesti v naselju Volče ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti PP Tolmin so mu vozili skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (23. člen ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodovanje smetnjaka zaradi uporabe pirotehničnega izdelka
Danes, 7. decembra dopoldne, je bila Policija obveščena, da je neznanec tekom noči v Ajdovščini (za starim mlinom) s pirotehničnim izdelkom (petardo) poškodoval kovinski smetnjak za ločene odpadke. S tem nezakonitim početjem je neznanec oškodovancu povzročil za približno 500 evrov materialne škode. S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 6. decembra ob 18.03, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v križišču Vojkove ceste in Kidričeve ulice v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 87-letni voznik avtomobila, ki je v križišču izsilil prednost voznici avtomobila. V trčenju omenjenih vozil nihče ni bil telesno poškodovan, povzročitelju je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Danes, 7. decembra ob 8.14, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo na območju Vogrskega zbil srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran