radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniObravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaja za izravnalne ukrepe Nova Gorica so danes, 8. decembra v nočnem času, na javni prireditvi v Novi Gorici 21–letnemu moškemu, državljanu Italije, zasegli tri ročno zvite cigarete z vsebino zelenih posušenih rastlinskih delcev. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so mu omenjene posušene rastlinske delce zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper tujega državljana uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica danes, 8. decembra v nočnem času, na območju Nove Gorice (blizu kraja javne prireditve) 20-letnemu moškemu, slovenskemu državljanu, zasegli pvc vrečko z vsebino zelenih posušenih rastlinskih delcev in ročno zvito cigareto z vsebino posušenih zelenih posušenih rastlinskih delcev. Zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge, so mu omenjene posušene rastlinske delce zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper navedeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči III. kategorije v Solkanu huje poškodovana kolesarka
Včeraj, 7. decembra ob 15. uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v krožnem križišču v Solkanu (Vojkova cesta) in v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in kolesarka. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja nezgodi in z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 73–letna voznica avtomobila v omenjenem naselju peljala po Vojkovi cesti. Ko je pripeljala v krožno križišče voznica ni pustila mimo vseh voznikov, ki so že vozili v omenjenem krožišču. Posledično je s prednjim desnim delom avtomobila zadela 25–letno kolesarko, ki je v tistem trenutku pripeljala z njene leve strani (iz smeri Šolske ulice proti Prvomajski ulici). V prometni nesreči je bila 25-letna kolesarka huje poškodovana. Voznici avtomobila (povzročiteljici) je bil zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih zdravil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Na kraju so jo kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanko po nudeni pomoči z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policije je o nesreči s hudimi telesnimi poškodbami obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Novogoriški policisti primer prometne nesreče obravnavajo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).

Iz prometa izločili kršitelje cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Bovec so včeraj, 7. decembra v popoldanskih urah, med vasjo Idrsko in naseljem Livek (občina Kobarid) ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Idrija so včeraj, 7 decembra popoldne, na območju Idrije ustavili in kontrolirali 31-letno voznico osebnega avtomobila. Policisti so ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil voznici v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonila. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Danes, 8. decembra v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 39-letnega voznika osebnega vozila. Omenjeni voznik je v nadaljevanju postopka odločno odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodovanje osebnega avtomobila
Včeraj, 7. decembra popoldanskem času, smo obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila v okolici Kobarida. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Bovec o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1) s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije na počivališču ob hitri cesti v Šempasu
Včeraj, 7. decembra ob 18.38, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da je 39–letni voznik tovornega avtomobila s priklopnim vozilom, državljan Poljske, zaradi nepravilnega premika s sprednjim delom tovornega vozila trčil v zadnji del parkiranega kombija, ukrajinskih registrskih številk, ki ga je tam parkiral 61–letni voznik. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 39-letnemu povzročitelju zaradi kršitve prometne zakonodaje (nepravilni premik z vozilom) izdali plačilni nalog.

Povoženje divjadi
Včeraj, 7. decembra dopoldne, smo bili obveščeni, da je vozniku osebnega avtomobila prejšnjega dne oz. v sredo, 6. decembra okoli 19.50, med vožnjo iz Kanala proti Tolminu zadel divjad (srno), ki je nenadoma skočila na vozišče. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so bovški policisti primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 7. decembra ob 20.02, je bila Policija obveščena, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo po glavni cesti iz Idrije proti Godoviču povozila divjad (srno). Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je z desne strani vozišča (v smeri vožnje) neposredno pred vozilo nenadoma skočila omenjena divjad in jo zadela s prednjim delom vozila. Na vozilu je nastala materialna škoda. Kasneje je za poginulo srno poskrbel lovec tamkajšnje lovske družine. Voznica je v nesreči utrpela telesno poškodbo (poškodba roke) in je naknadno poiskala zdravniško pomoč. Idrijski policist so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran